Об’єднувати не будуть. У Мінрегіоні пояснили скорочення районів

В Україні всього 490 територіальних районів, але таких, які відповідають європейським стандартам лише 5-6

Про це сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  В'ячеслав Негода в ефірі Еспресо.TV.

"Нам дуже важливо, щоб вся територія України покрилася саме такими спроможними громадами, де будуть надаватися якісні послуги у всіх відношеннях.  У нас є проблема, у зв’язку з тим, що в нас утворюються громади, всі повноваження перетікають у громади. У нас є таких 16 районів, які фактично повністю втратили повноваження, бо вони перейшли в громади. І цей процес продовжується", - сказав він.

За його словами в Україні всього 490 районів, серед них таких, які відповідають європейським стандартам лише 5-6 районів.

"У нас є райони по 6 тис. жителів, це навіть дрібна громада. Тому нема змісту такі райони тримати. Прем’єр не сказав, що буде 100 (районів – ред.), він сказав: "Краще мати 100, але нормальних, потужних, ніж 490 дрібних, які взагалі не спроможні ні на що". Тому наше завдання, щоб ми до середини 2020 року прийняли цей пакет законодавства, який вирішить питання територіальної основи для громад і для районів", - наголосив Негода.

Він зауважив, що мова йде саме про створення ефективних та спроможних районів, а не про їхнє об’єднання.