Розпалювання ворожнечі та пропагандистська мережа: СБУ розповіла, що знайшли в УПЦ (МП)

СБУ та Нацполіція під час обшуків у приміщеннях Української православної церкви (Московського патріархату) виявили організовану мережу розповсюдження пропагандистських матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Протягом останніх днів правоохоронці провели низку обшуків у окремих адміністративних приміщеннях Української православної церкви та приватних будівлях, які належать представникам цієї конфесії. За результатами обшуків вилучено чимало друкованої продукції, зміст якої має ознаки розпалювання релігійної та міжконфесійної ворожнечі", - йдеться у повідомленні.

Так, СБУ вилучила 75 примірників брошури "УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА: Відносини із державою. Ставлення до АТО та церковного розколу. ПИТАННЯ І ВІДПОВІДІ", щодо якої вже є висновок експерта.

За висновком експертизи Українського науково-дослідного інституту технічної та судової експертиз, дане видання "містить пропаганду релігійної нетерпимості", а також "ображає почуття громадян… у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, розпалює релігійну міжконфесійну ворожнечу та ненависть".