США дали Росії 2 місяці на повернення до умов договору про обмеження ракетних озброєнь

У США є докази, що Росія порушує умови Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД). На повернення до виконання всіх умов Договору їй дають 60 днів

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У США є докази, що Росія розробила та випробовує заборонену ракету 9M729. Ракета розроблена у рамках порушення Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

Учасники саміту НАТО в Брюсселі підтримали звинувачення США на адресу Москви у порушенні положень договору, укладеного у 1987 році. У вівторок, 4 грудня, держсекретар США Майк Помпео заявив, що США вийде з умов цього Договору, якщо Росія протягом 60 днів не повернеться до повного його виконання. 

НАТО заявляє, що збереження цього Договору залежить від Росії.

У свою чергу речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що документи (із підтведженнням наявності у Росії ракети 9М729. - Ред.) від США містять безпідставні звинувачення. У Росії це називають гіпотезою.

Довідка: Договір про ліквідацію ракет середньої й меншої дальності, підписаний в 1987 році, ліквідував цілий клас ракет наземного базування, як звичайних, так і ядерних, з дальністю дії від 500 до 5,5 тисяч кілометрів.