У столиці Канади відсвяткували День Збройних Сил України

У столиці Канади, Оттаві, пройшов урочистий прийом з нагоди Дня Збройних Сил України, який відзначається 6 грудня

Про це повідомляє "Укрінформ". 

Захід відбувся у одному із престижних залів Канадського музею історії. На ньому посол України у Канаді Андрій Шевченко подякував канадським військовим , які допомагають Україні підвищувати боєздатність. Зокрема, вони навчають українських воїнів навичкам сучасного бою в рамках операції UNIFIER, курують військову поліцію, та надають консультації стосовно реформування на високому рівні.

“Не секрет, що Україна нині перебуває у небезпеці. Хоробрі військові ЗСУ воюють - навіть сьогодні - за захист Батьківщини та народу. Ми думаємо та молимося за них”, - сказав директор департаменту зв’язків із громадськістю Міноборони Канади Джо де Мора.

Під час прийому організували виставку ікон, зображених на кришках від ящиків з боєприпасами. Полковник Віктор Сіромаха сказав, що ця виставка показує наскільки українські військові близькі до Бога та йдуть з ним у вимушений бій. 

Запрошення на прийом отримали близько сотні осіб, серед яких, окрім членів дипломатичного корпусу, депутатів та представників оборонних відомств різних країн, були також члени місцевої української громади.

Зазначається, що з 2015 року близько 200 канадських військовослужбовців навчають навичкам сучасного бою членів ЗСУ в рамках тренувальної місії UNIFIER. За три роки через канадське навчання пройшло більше 10000 українських військових. Чинний мандат місії завершується у березні наступного року. Україна уже зробила запит на її продовження.