Україна випробувала протикорабельну ракету "Нептун"

5 грудня в Україні випробували нову протикорабельну українську крилату ракету "Нептун"

Про це повідомив голова РНБО Олександр Турчинов у Twitter.

"Випробування нової крилатої ракети та модернізованих С-125. Всі цілі вражені! Крилата ракета знищила умовного противника на відстані 280 кілометрів. І це лише початок! До оборони Чорноморського та Азовського узбережжя - готові", - написав він.

Як повідомила прес-служба РНБО, дальність польоту ракети до 300 км, вона здатна вражати наземні та морські цілі, а головне її призначення знищення кораблів противника.

"Нептун" - комплекс з протикорабельними крилатими ракетами розробки Державного Київського конструкторського бюро "Луч". Для перевірки результатів ураження цілей на великій дальності була задіяна авіація, а також обладнано спеціальний пункт на острові Зміїний.

"За результатами ураження плавзасобів, модернізовані С-125 довели свою ефективність. Відбулось 8 пусків під час яких було знищено 8 надводних цілей", - сказав Турчинов. 

Крім того, про випробування ракети повідомив президент Петро Порошенко у Twitter. За його словами, Укроборонпром може розпочати серійне виробництво ракети, якщо ЗСУ прийме ракету на озброєння. 

"Щойно мені доповіли, що новітня крилата ракета "Нептун" пройшла успішні випробування та знищила ціль на відстані 280 км. У разі прийняття на озброєння ЗСУ крилатої ракети "Укроборонпром" розпочне її серійне виробництво. Продовжуємо посилювати обороноздатність українського війська", - написав президент.