Українці в ДР Конго врятували миротворця, який 16 днів виживав у джунглях

Українські військові евакуювали миротворця Республіки Малаві, який 16 діб самотужки виживав у джунглях у Демократичній Республіці Конго

Про це повідомляє у Facebook прес-служба Міноборони України.

Під час бойового зіткнення миротворець утратив зв’язок зі своїм підрозділом і опинився на самоті серед джунглів. Пошуково-рятувальні операції не дали результатів через надзвичайно щільну рослинність та погану погоду впродовж 16 діб. Проте військовий не панікував і спромігся вийти на відкриту місцевість, де його виявили та оперативно евакуювали українці.

Миротворець відбувся лише загальним виснаженням та подряпинами. Його госпіталізували до військового шпиталю в місті Гома.

"Малавійський миротворець подякував екіпажеві українського вертольота і пообіцяв пам’ятати все своє життя про надану йому допомогу", - повідомили в Міноборони України.

Малавійця врятували військовослужбовці 18-го окремого вертолітного загону.

Місія ООН зі стабілізації в ДР Конго спільно зі збройними силами країни проводить широкомасштабну операцію проти незаконного збройного формування в регіоні Північне Ківу, який є зоною відповідальності в тому числі українського національного контингенту.