В Ізраїлі археологи знайшли глечик з золотими монетами часів хрестових походів

Ізраїльські вчені, які працюють на розкопках стародавнього міста Кесарія, виявили захований 900 років тому глечик із золотими монетами

Про це повідомляє BBC.

Глечик з монетами науковці знайшли у щілині у стіні кам'яного дому. Крім виявлених монет, археологи також знайшли одну золоту сережку.

Науковці припускають, що власники скарбів їх сховали, щоб повернутися і забрати їх. Вони, на думку археологів, були багатими людьми, адже вартість кожної з монет була  еквівалентна річному доходу тодішнього селянина. За словами археологів, господарі монет могли бути вбиті після того, як Кесарію захопили хрестоносці в 1101 році.

"Можна припустити, що господар скарби і його сім'я або були вбиті, або продані в рабство, і так і не змогли повернутися і забрати його", - кажуть керівники археологічної експедиції Петер Гендельман і Мохаммед Хатар.

Розкопки у Кесарії проводяться вже кілька десятиліть. Скарби були виявлені в стіні будинку періоду Аббасидської та Фатимідської династій.

"Це свідчення одного з найдраматичніших періодів історії Кесарії: її завоювання хрестоносцями", - йдеться в повідомленні.

Згідно з літописами, майже всі жителі Кесарії були вбиті військами короля Балдуїна I Єрусалимського, який правив Святою Землею між 1100 і 1118 роками.