Камбербетчем прикрасять обкладинку українського підручника з літератури

Зображення відомого британського актора Бенедикта Камбербетча буде на обкладинці українського підручника із зарубіжної літератури для 10 класу

Про це повідомляє "BBC-Україна".

Підручник видало за кошти державного бюджету київське видавництво "Грамота" з грифом "Рекомендовано Міністерством освіти і науки України".

На сайті видавництва повідомляється, що електронну версію підручника розповсюджують безкоштовно.

"Ми хотіли, щоби цей твір захопив сучасних учнів не тільки через класичні переклади, але і через сучасні втілення в кіно і театрі", - сказала керівник авторського колективу підручника доктор філологічних наук Ольга Ніколенко 

Вона зазначила, що у підручнику "є рубрика Артгалерея, де ми розповідаємо про втілення Гамлета в різних країнах, говоримо про постановку "Гамлета" учнями Леся Курбаса, про британський фільм з Лоуренсом Олів'є".

"Образ Камбербетча тут цілком органічний, тому що він входить у ряд сучасних втілень (Гамлета)", - сказала пані Ніколенко.

Концепція освітньої програми із зарубіжної літератури полягає у тому, що діти у 10 класі повернуться до вивчення творів тих класичних авторів, яких вони вже читали у попередніх класах. Наприклад, Гомера, Данте Аліґ'єрі, Йоганна Вольфганга фон Ґете та інших. Зокрема, серед них і Вільям Шекспір з "Гамлетом".

Зазначається, що автори хотіли  "повернути книжки в коло інтересів наших учнів, аби вони краще і більше читали, аби книжки стали частиною їхнього життя", коли розробляли шкільну пробраму.  Для цього намагалися пов'язати між минулим і сучасністю.