Розтрощила дитячі мрії: у США вчителька розповіла першокласникам, що Санти не існує

У місті Монтвілл штату Нью-Джерсі до першокласників прийшла викладати вчителька на заміну. На уроці вона повідомила школярам, що Санта-Клауса не існує

 Про це пише The Straits Times.

"Під удар" також потрапили різдвяні олені, великодній кролик та зубна фея. Вчителька розповіла дітям, що подарунки під ялинку насправді приносить не чарівний дідусь, а їхні батьки та спростувала міфи про існування ряду інших казкових істот.

За словами очевидців, деякі першокласники виходили з уроку зі сльозами на очах. Батьки учнів, в свою чергу, висловили невдоволення подібною "правдивою політикою" вчителя.

Директор школи Cedar Hill відправив батькам учнів письма з вибаченнями. Він пояснив, що вже поговорив з вчителькою про її заяву. "Як батько чотирьох дітей, я сам прекрасно розумію, наскільки делікатне це питання", - написав він. Ім'я вчительки не називають.

Інспектор школи в Монтевілле Рене Ровтар також заявила, що вона була стурбована і розчарована ситуацією, що склалася. "Дитяче диво, яке пов'язане зі святами і традиціями, це те, що я особисто вважаю близьким і дорогим серцю", - пояснила вона. В той же день в своєму твіттері вона опублікувала спільне фото з Сантою і написала: "Я вірю".

Пізніше з'ясувалося, що один з школярів написав в своїй роботі, що Санта - це реальна людина. Вчителька змушена була йому пояснити, що це не зовсім так. Відразу після цього першокласники стали розпитувати вчительку і про інших казкових істот, тож вона продовжила розвінчувати міфи. Наразі вчителька більше не викладає у цій школі. Чи її було звільнено, чи вона пішла добровільно - невідомо.