Військовополоненим морякам роблять перев'язки та ставлять крапельниці, - адвокат

Трьом військовополоненим українським морякам у "Матроській тиші" видали зимній одяг та взуття, двоє з них у гіпсі через осколкові поранення

Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська у Facebook з посиланням на Павла П'ятницького, члена Громадської спостережної комісії Москви з контролю за дотриманням прав громадян в місцях позбавлення волі.

"Їм роблять перев'язку, ставлять крапельниці. Адміністрація ізолятора видала зимовий одяг і взуття. Чиста постільна білизна", - написала вона.

За інформацією П'ятницького, моряки задоволені якістю харчування та не мають скарг до медиків санітарної частини ізолятора або інспекторам УФСІН Москви. 

Моряки розміщені у камерах з "тривожною" кнопкою і знаходяться під цілодобовим відеоспостереженням. Василь Сорока, який отримав осколкове поранення руки, у камері поки що один. Андрій Ейдер, у якого осколкове поранення ніг, розміщений у камері з двома сусідами по камері. Вони допомагають йому виходити на прогулянку. 

"Третій заарештований моряк - Андрій Артеменко - теж міститься з двома сусідами по камері. У нього осколкове поранення руки і пошкоджені білки очей", - йдеться у повідомленні.

Всі троє моряків були оглянуті терапевтом, хірургом, невропатологом та інфекціоністом. Їм також зробили ЕКГ, УЗД, взяли аналізи. Стан усіх трьох пацієнтів головлікар лікарні оцінив як стабільний та задовільний.