Волкер приїде до України найближчими тижнями

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер протягом найближчих двох тижнів планує відвідати Україну

Про це повідомляє "Голос Америки".

Курт Волкер під час візиту в Україні відвідає Київ та один з українських портів на Чорному морі. Він закликав Росію звільнити військовополонених українських моряків та повернути кораблі. 

За його словами, остаточна відповідь США та ЄС на атаку Росії в Азовському морі ще формується. В арсеналі американського уряду та їхніх союзників залишається ще чимало важелів тиску на Росію.

На думку Волкера агресія РФ у Керченській протоці призвела до пришвидшення введення санкцій, які США запровадять через хімічну атаку в Солсбері

"Конгрес підготував цей закон. Адміністрація відповідальна за його імплементацію. Адміністрація може обрати різні санкційні заходи, запропоновані Конгресом. І чим більше росіяни роблять такі речі, як атакують українські військові кораблі і захоплюють українських моряків, тим більша вірогідність, що Адміністрація вибере жорсткіші заходи", - сказав він. 

Він також сказав, що військова підтримка України відбувається вже. 

"Минулого року президент Трамп вирішив надати антитанкові ракети "Джавелін". Ми продали антиснайперські системи. Інші країни надають підтримку. Ми усунули ембарго на продаж зброї Україні, яке залишалося з минулої адміністрації", - сказав Курт Волкер.