Підтримка РФ, фінансування від Каддафі, допомога Януковичу: Герасимов викликав Тимошенко на дебати

Голова фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов викликав голову фракції ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко на публічні дебати щодо її діяльності в українській політиці

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Я особисто і група народних депутатів із різних фракцій хотіли б звернутися до пані Тимошенко з вимогою дати публічні пояснення або влаштувати відкриту зустріч із нами в прямому ефірі для надання документально обґрунтованих коментарів щодо численних фактів корупції та зловживань владою, які пані Тимошенко допустила під час багаторічної діяльності у великому бізнесі на урядових і політичних посадах", - сказав Герасимов.

Герасимов заявив, що Тимошенко, зокрема, на чолі компанії "Єдині енергетичні системи України" перепродавала за завищеними цінами українцям російський газ від "Газпрому", звинуватив у відмові свідчити проти "Газпрома" в Стокгольмському арбітражі, виведенні з України грошей на рахунки екс-прем'єр-міністра-втікача Павла Лазаренка, підтримці РФ у війні проти Грузії, протидії прагенню України до членства в НАТО, допомогу Віктору Януковичу в узурпації влади під час розробки проекту нової Конституції, та нагадав про укладення кабальних газових контрактів із Росією, які Україна врешті розірвала в міжнародних судах.

Крім того, очільник фракції БПП заявив про фінансування передвиборчої кампанії Тимошенко лівійським диктатором Муаммаром Каддафі, закинув їй скорочення витрат на армію та розпродаж озброєнь, сприяння Московському патріархату, нагадав про прохання Тимошенко під час засідання РНБО не протидіяти російській агресії, невизнання Росії агресором, поклав на голову ВО "Батьківщина" відповідальність за підготовку Надією Савченко теракту, а також звинуватив у сприянні Януковичу будувати в Україні диктатуру.

"Ваша політсила поповнила український політичний словник новим словом "тушки": десятки народних депутатів, включених до списку БЮТ і "Батьківщини" на виборах 2006-2007 і 2012 років перейшли на бік Януковича та допомогали йому будувати проросійську диктатуру. Бютівець Володимир Олійник - ваш нардеп у 2006-2007 роках тепер у Москві є одним із засновників так званого "Комітету порятунку України" разом із Азаровим, Марковим та Царьовим", - сказав Герасимов.

Очільник парламентської фракції БПП також звинуватив Тимошенко в передачі структурам бізнесмена Ігоря Коломойського державної "Укрнафти".

"Це далеко не повний перелік, який ілюструє ваш надзвичайно довгий шлях в українській політиці. Суспільство нарешті повинно знати правду. Чекаємо відвертих дебатів із вами", - підсумував Герасимов.