"Платіть не більше 8,55 грн": Гройсман назвав додаткові рахунки на газ шахрайством облгазів

7 грудня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Національная комісія детально перевірить усі облгази країни через шахрайство з платіжками

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Думаю, що в середу ми доручимо уряду або приймемо будь-якої іншої документ для того, щоб Національна комісія здійснила детальну перевірку всіх облгазів країни. Те, що я чую сьогодні, виходить за межі повноважень, від чого страждає населення. Напевно, навіть створимо спільну групу - НКРЕКП, представники уряду - Мінрегіону, Міненерговугілля - і почнемо їх приводити до тями ", - сказав Гройсман.

Крім того, він сказав, що ніяких попередніх боргів на газ і ніяких завищених нарахувань і бути не може, це - шахрайство з боку постачальних організацій.

"Хочу зразу сказати на всю країну: перше - платіть тільки за фактично спожитий газ, платіть не більше 8,55 гривень - це друге. І третє - все інше - то є шахрайство з боку постачальних організацій, я це категорично заявляю. "Нафтогаз України" дав роз'яснення, з якого виходить те, що ніяких попередніх боргів і бути не може, ніяких нарахувань", - заявив він.

Він зазначив, що підготував з цього приводу відповідне доручення і звернеться до міністра енергетики.

"Тому я підготував сьогодні доручення і звернусь до міністра енергетики, звернусь до Національної комісії, яка є незалежна, але яка має повноваження контролю і перевірки, їх (постачальні організації, -ред.) треба вжаріть по перше число, тому що по-іншому так не буде. Вони монополісти вже просто сіли всім на шию і звісили ноги", - сказав прем'єр.