Протести у Франції: поліція затримала понад 700 "жовтих жилетів", у Парижі зводять барикади

Під час протестів проти підвищення цін на пальне у Франції, поліція затримала 717 представників "жовтих жилетів"

Про це, із посилання на Le Figaro, повідомляє НВ.

Лише у Парижі поліція затримала 581 представника "жовтих жилетів", 423 протестанта вже перебувають під вартою у відділках поліції. Також поліцейські вилучають предмети, які можна використовувати для дестабілізації ситуації.

Повідомляється, що у французькій столиці протестувальники почали зводити перші барикади. За інформацією видання, правоохоронці вже розібрали барикаду на одній з вулиць Парижа. Під час зведення барикади активістами поліція застосувала сльозогінний газ і водяну гармату. "Жовті жилети" підпалили одну з барикад.

Довідка

Рух "жовтих жилетів" - це стихійний рух, який виник у соціальних мережах. Розпізнати одне одного учасники протесту повинні по жовтому аварійному жилету, покладеному під лобове скло. "Жовті жилети" протестують проти підвищення цін на паливо, екологічного податку, а також проти "несправедливої політики уряду", що підриває купівельну спроможність населення. Протягом останнього року ціни на бензин зросли у Франції на 10-15%, а найпопулярніше в країні дизельне паливо подорожчало на 24%. Зараз вартість літра пального часто перевищує 1,6 - 1,7 євро.

Читайте також: Спалені авто, загиблі люди, сплюндровані пам'ятки: як пройшли протести "жовтих жилетів" у Парижі