Мати все життя вважала доньку мертвою, і зустріла її через 69 років

Аналіз ДНК допоміг 69-річній американці відшукати матір, з якою її розлучили відразу після народження

Про це пише The New York Times.

Тест на ДНК допоміг возз'єднати мати і доньку через майже 70 років: дівчинка, довгий час вважалася мертвою, хоча була жива і була таємно усиновлена ​​сім'єю в Південній Каліфорнії, яка брехала про її походження.

Конні Маултруп народилася в 1949 році і росла в притулку, поки її не удочерили. Коли дівчинці було п'ять років, прийомна мати померла від раку, а з новою дружиною прийомного батька у дівчинки були не кращі стосунки. Маултруп все життя мріяла знайти справжніх батьків, але так і не зуміла цього зробити.

Конні з її прийомним батьком

Рік тому донька подарувала їй набір Ancestry.com, який допомагає шукати родичів за допомогою тесту ДНК. Жінка зв'язалася з однією з далеких родичок, яку знайшов сервіс, і згадала свою матір. "Я сказала, що її звали Дженева Пьюрінтон, - розповідає Маултруп. Родичка повідомила, що це її тітка, і вона досі жива.

88-річна Дженева Пьюрінтон жила одна. Як з'ясувалося, співробітники лікарні в Індіані, де народилася Конні, переконали її, що дитина померла при пологах.

"Оскільки вона була незаміжньою, їй сказали, що я мертва, - пояснює Маултруп. - Вона жила і навіть не знала про мене". Насильницьке розлучення матерів з дітьми, народженими поза шлюбом, було поширеною практикою в США, поки в 1973 році Верховний суд не узаконив аборти.

"Я була абсолютно вражена", - каже Конні. Вона додала, що коли вони зустрілися вперше 3 грудня, "зв'язок був майже миттєвим". "Це було неймовірно, - каже пані Моултруп. Вона була така щаслива зі мною познайомитися".