Митрополита УПЦ МП не пустили через лінію розмежування на Донбасі

10 грудня прикордонники заборонили митрополиту Донецькому і Маріупольському Іларіону перетнути лінію розмежування на Донбасі

Про це повідомив речник відомства Олег Слободян, передає "Укрінформ".

"Так, прикордонники не пропустили священника через лінію розмежування, але кінцеве рішення було за Службою безпеки", - сказав Слободян.

На сайті Донецької єпархії УПЦ МП обурились через цю ситуацію. 

"З глибоким обуренням і здивуванням змушені повідомити, що 9 грудня 2018 року представники влади України не дозволили правлячому архієрею Донецько-Маріупольської єпархії Іларіону перетнути лінію розмежування в офіційному пункті пропуску "Новотроїцьке", - йдеться на сайті єпархії.

У повідомленні заявили, що така ситуація свідчить про втручання влади в справи церкви і дискримінації за релігійною ознакою.

"Право митрополита Іларіона на перетин лінії розмежування було анульовано. Єдиною причиною виникнення такої ситуації, за словами співробітника СБУ на КПВВ "Новотроїцьке", виявилося "... особливе розпорядження з Києва...", - заявили в прес- службі єпархії.

Як повідомляється, митрополит Іларіон прямував з Донецька до Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря у селі Нікольське Волновахського району Донецької області для молитви з архієреями УПЦ МП в свято ікони Божої Матері "Знамення" 10 грудня.