На дорогах України буде небезпечно через туман, опади та ожеледь, - Укравтодор

З 11 по 13 грудня в Україні через ускладнення погодних умов на дорогах у деяких областях оголошено "жовтий" рівень небезпеки

Про це повідомляє у Facebook Державне агентство автомобільних доріг України.

Так, 11 грудня вночі та вранці у північних та центральних областях очікується туман, видимість становитиме 200-500 м. Вдень на Приазов'ї пройде сильний дощ, на півдні країни пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

У середу, 12 грудня, у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях очікується сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, приріст снігового покриву 12-20 см. Уночі 12 грудня у Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях імовірні сильні опади переважно у вигляді дощу.

У четвер, 13 грудня, в Україні, крім східних областей, Прикарпаття та Закарпаття, вночі очкується помірний, а вдень - невеликий сніг. На дорогах України буде ожеледиця.

"Такі погодні умови можуть зумовити часткове порушення руху транспорту на автомобільних дорогах північних та центральних областей (2 рівень загрози "жовтий")", - зазначили в Укравтодорі.