Нацполіція готується відбивати терористичні атаки й звільняти заручників. Стартують масштабні навчання

Нацполіція розпочала масштабні оперативно-тактичні та командно-штабні навчання

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

У масштабних заходах беруть участь підрозділи системи Міністерства внутрішніх справ України - прикордонники, Нацполіція, Нацгвардійці та рятувальники.

Також розгорнуто Центральний пункт управління, який здійснює координацію роботи чотирьох штабів. До складу штабів увійшли співробітники різних відомств. Вони моделюють ситуацію в онлайн-режимі і стежать за ефективним і оперативним виконанням поставлених завдань.

Під час тактичних занять правоохоронці відпрацюють реальні ситуації, з якими поліція зіткнулася в поточному році. Йдеться про звільнення заручників, терористичні атаки, прибуття нарядів поліції на застосування зброї і вилучення вибухових пристроїв.

"Це футбольні матчі, звичайні тактичні, практичні завдання, які були упродовж цього року. Ці виклики ми подолали, але мали деякі недоліки, які ми сьогодні повинні усунути. Водночас 2019 рік буде важливий тим, що і в Сумах, Чернівцях, Києві, Одесі буде єдина система реагування на ті події, ті проблеми, які будуть виникати",- зазначив голова Національної поліції Сергій Князєв.