Основний кандидат відмовився очолити апарат Трампа, - ЗМІ

Глава апарату віце-президента США Майкла Пенса Нік Ейєрс, який вважався фаворитом на посаду глави апарату президента США, відмовився від цієї посади

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерела в Білому домі.

За словами співрозмовника видання, Трамп і Ейєрс не домовилися про термін його служби, тому останній допомагатиме американському президенту поза адміністрації.

За даними джерела, в зв'язку з тим, що Ейєрс відмовився від посади, президент розглядає чотирьох кандидатів на пост глави свого апарату. Серед них, зокрема, директор бюджетного управління Білого дому Мік Мулвані, а також член Палати представників від Республіканської партії Марк Медоус.

Також, за інформацією джерела, Трамп розглядав кандидатури нинішнього міністра фінансів США Стіва Мнучіна і торгового представника США Роберта Лайтхайзера.

Нагадаємо, 8 грудня президент Трамп заявив, що глава адміністрації Білого дому Джон Келлі покине свій пост в кінці 2018 року.

Офіційно причини звільнення Келлі не називаються, проте, за даними ЗМІ, останніми днями Келлі і Трамп припинили всілякі контакти між собою.