Британські університети шукають білих чоловіків: вони виявилися "меншиною" серед студентів

В Британії університет Ессекса і Астонський університет офіційно вписали в свої плани набору студентів "білих чоловіків". Виявляється, за останні кілька років учні цієї групи стали "дефіцитними" і отримали статус "меншини"

Про це повідомляє The Telegraph.

За останні роки кількість білих чоловіків-студентів в країні різко впало, так що їх включили в цільові групи для надходження.

За даними агентства вищої освіти, в кожному десятому університеті Великобританії білих британців менше, ніж інших груп учнів. На деяких спеціальностях (наприклад, фармацевтика і бізнес) 7 із 10 учнів - з різних етнічних меншин. Раніше схожу ініціативу по залученню білих хлопців запустив Оксфордський університет.

"Це дивно, але ми просто глянули на статистику. Університети повинні відображати все суспільство в цілому, і якщо ми бачимо групу людей, яка не представлена ​​в вузах належним чином - ми повинні протягнути їм руку", - каже Нік Хіллман, глава дослідницького агентства Higher Education Policy Institute.

"Деякі люди виступають проти такого порядку денного - нам сказали, що ми неправильно ставимося до цього", - додає він.

У доповіді Інституту міститься заклик до створення додаткових перших курсів, щоб спонукати більше молодих людей подавати заяви.

Офіційні дані також вказують на зростаючий гендерний розрив в британських університетах: у 23 з 149 вищих навчальних закладів більше жінок, ніж чоловіків.

Ініціатива британських вузів пішла за заявою місцевого регулятора вищої освіти, який заявив, що вузи повинні надавати більшої можливостей для отримання дипломів темношкірими студентами.