На побиття не скаржилися, хочуть додому, - консул про стан українських моряків

Підлеглі українського консула відвідали шістьох наших моряків у СІЗО "Лефортово"

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook. 

Вони відвідали Олега Мельничука, Михайла Власюка, Віктора Беспальченка, Володимира Терещенка, Євгена Семидоцького, Володимира Лісового.

За словами консула, стан наших хлопців задовільний, настрій - оптимістичний, сподіваються на якнайшвидше повернення додому. Вони повідомили, що ще не зв'язувалися з родичами, але обов'язково їм зателефонують найближчим часом.

Щодо умов утримання військовополонених консул повідомив, що розміщені усі у двомісних камерах з телевізорами та холодильниками, є можливість користуватися бібліотекою.

"Наші моряки забезпечені теплим одягом та взуттям, а також наборами продуктів для харчування, які передали волонтери. На умови утримання або застосування заходів фізичного впливу вони не скаржились", - написала вона. 

Консул повідомив, що під час візитів до наших моряків, які вже відбулися напередодні і відбувалися сьогодні, усім морякам була доведена офіційна позиція України щодо їхнього статусу як військовополонених, відповідно до Женевської конвенції 1949 року, а також поінформовано про заходи, що вживаються керівництвом держави для їхнього якнайшвидшого повернення, у тому числі надання кваліфікованої правничої допомоги за рахунок держави.

За словами Денісової, посольство України надало відповідну одноразову грошову допомогу кожному полоненому військовослужбовцю шляхом переведення та зарахування грошових коштів на їхні особисті рахунки.