Росія не збирається змінювати свою агресивну поведінку, - Столтенберг

У НАТО не бачать свідчень наміру Росії змінити свою агресивну і неприйнятну поведінку в світі

Про це пише Defense News, повідомляє УНІАН.

"В останні роки ми стали свідками усе більш небезпечної і неприйнятної моделі поведінки з боку Росії: її військове нарощування та агресивні дії від регіону Північної Європи до регіону Близького Сходу, включаючи нову ракетну систему середньої дальності, яка ставить під сумнів її зобов'язання за договором про контроль озброєнь (Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності), використання нею гібридних тактик, у тому числі кібератак, дезінформація та втручання у демократичні процеси інших країн, її застосування нервово-паралітичної речовини у Сполученому Королівстві, вперше на території НАТО", - заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Вона також продовжує підривати суверенітет і територіальну цілісність України шляхом конфлікту на сході країни, який вже забрав більш як 10 тис. життів", - наголосив генсек Альянсу.

За його словами, на жаль, зараз немає жодних свідчень, що Росія має намір змінити свою поведінку. 

“Поки цього не станеться, НАТО зберігатиме подвійний підхід: потужне стримування та оборона у поєднанні з нашим прагненням мати конструктивний діалог", - наголосив він. 

"НАТО є виключно оборонним союзом. Разом з потужним стримуванням та обороною ми залишаємося відкритими до діалогу з РФ. У той час, як ми призупинили всю практичну взаємодію після незаконної анексії Росією Криму у 2014 році, Рада НАТО - Росія продовжує зустрічі для обговорення ситуації в Україні, прозорості та зниження ризиків, воєнної діяльності", - наголосив Столтенберг.