Поновлення Насірова: у резонансних справах можливі проблеми з доказовою базою, - Яхно

У справах на кшталт справи екс-голови ДФС Романа Насірова можливі проблеми з доказовою базою, через які можуть виникнути такі ситуації, як відновлення його судом на посаді

Про це в ефірі Еспресо.TV у програмі "Вердикт" заявила політолог Олеся Яхно.

"Питання можуть бути не лише до суддів. Є проблема суддів і є проблема з доказовою базою. Це не перший випадок, і ми не розуміємо, ці справи довго тягнуться, або виникає ситуація, коли звинувачена людина, маю на увазі Розенблат, перекваліфіковується на постраждалу людину. Тому що та доказова база, яка збиралася, не вписується в процесуальний кодекс. І це може бути в багатьох ситуаціях. Якщо навіть буде суд, до якого є довіра, нові судді, може бути та ж ситуація, що просто ця доказова база не буде сприйнята", - сказала Яхно.

При цьому політолог наголосила, що поновлення на посаді чиновника, підозрюваного в розкраданні 2 млрд грн, виглядає дико, навіть у разі наявності процедурних порушень із боку обвинувачення чи слідства.

"З точки зору суспільства це виглядає дико, якщо людину звинувачують у причетності до розкрадання 2 млрд грн, а людина вважає, що нормально перебувати на посаді і в цьому нічого такого немає. По ідеї, людина сама повинна була піти у відставку на період слідства. Звичайно, з точки зору суспільства це виглядає ганебно", - сказала Яхно.