Порошенко натякнув гендиректору "Укрпошти" зменшити свою зарплатню

12 грудня президент Петро Порошенко порекомендував генеральному директору "Укрпошти" Ігорю Смілянському "переглянути свою зарплатню"

Про це президент заявив на зустрічі зі Смілянським і міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, на якій йшлося про проблему закриття відділень і звільнення листонош у віддалених селах, передає "112". 

"Особисто від мене: наполегливо раджу певним чином переглянути власну заробітну плату. Сподіваюся, що порада президента буде почута", - заявив Порошенко.

У листопаді ЗМІ отримали офіційну відповідь від міністерства інфраструктури, в якому говориться, що Смілянський отримує щомісячний оклад 744 тис. грн. Крім цієї суми, йому також виділяють преміальні, відпускні та матеріальну допомогу, що істотно збільшує його заробіток.

Смілянський вказав у своїй декларації за 2017 рік заробітну плату, одержану за основним місцем роботи за рік в сумі 3 млн 958 тис. 541 грн.

Нагдаємо, президент України Петро Порошенко запропонував внести до Держбюджету України 500 млн грн, які б компенсували витрати "Укрпошти" щодо доставки пенсій.