"Шахтар" зіграв унічию з "Ліоном" та вилетів з Ліги чемпіонів

12 грудня у Києві "Шахтар" зіграв у вирішальному матчі Ліги чемпіонів внічию проти французького "Ліона" та вибув до Ліги Європи

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 6-й тур

Група F

"Шахтар" (Україна) - "Ліон" (Франція) 1:1

Голи: Ісмаїлі, 22 - Фекір, 65

"Шахтар": П'ятов, Кривцов, Ісмаїлі, Матвієнко, Хочолава (Бутко, 46), Майкон, Степаненко, Коваленко (Кайоде, 83), Марлос, Тайсон, Мораес.

"Ліон": Антоні Лопеш, Марсело, Марсал, Менді, Денайер, Набіль Фекір, Тузара, Траоре (Ндомбеле, 72), Ауар, Депа (Дембеле, 80), Тете.

Попередження: Марсал, 8; Набіль Фекір, 68; Болбат, 88.

Перед заключним туром групового раунду "Шахтар" мав 5 очок та посідав третю позицію у групі F. Сьогоднішній суперник донеччан - "Ліон" набрав 7 пунктів та йшов другим. Лідирував "Манчестер Сіті", який із 10 балами достроково гарантував собі путівку до плей-офф. Останнє місце було у "Гоффенгайма", що мав 3 очка.

Для того, щоб вийти до 1/8 фіналу "Шахтарю" було потрібно перемагати "Ліон". Нічия виводила до плей-офф Ліги чемпіонів французів, а донеччанам забезпечувала третій рядок та путівку в Лігу Європи. У разі поразки та гостьової перемоги "Гоффенгайма" над "Манчестер Сіті", чемпіони України припиняли виступи у єврокубках.

Команда Паулу Фонсеки реалізувала перший свій небезпечний момент. На 22-й хвилині Ісмаїлі увірвався до штрафного майданчика зліва та відпасував на Жуніора Мораеса, який спрямував м'яч у правий кут воріт.

"Ліон" зрівняв рахунок на 65-й хвилині. Мемфіс Депай розібрався із суперником спарва у штрафному майданчику, відпасував на Набіля Фекіра, який закрутив м'яч у лівий верхній кут.

"Шахтар" зіграв з "Ліоном" внічию 1:1, набрав 6 очок та не зміг пробитися до плей-офф Ліги чемпіонів, де зіграє французький клуб.

Донеччани продовжать виступи у Лізі Європи.

Читайте також: "Шахтар" - "Ліон". Все про вирішальний матч донеччан у Лізі чемпіонів