Армія Туреччини планує облаштувати танки українським захистом

"Спецтехноекспорт" спільно з турецькою компанією Aselsan готуються провести випробування першої партії систем активного захисту "Заслон-Л", яка поставляється до Туреччини

Про це повідомляє прес-служба державного концерну "Укроборонпром".

У разі успішного проведення випробувань пройдуть переговори про налагодження серійного виробництва українських систем у Туреччині.

Згідно з повідомленням, на завершальному етапі знаходяться також випробування в Туреччині першої партії комплексів тандемного динамічного захисту "Дуплет". Проект реалізується "Спецтехноекспортом" і компанією Roketsan, планується налагодити серійне виробництво цих комплексів у Туреччині.

"Обидві системи планується використовувати на основних бойових танках M60, які перебувають на озброєнні Збройних сил Туреччини. Модульна структура цих комплексів дозволяє адаптувати їх і до інших типів військової бронетехніки", - сказано в повідомленні.

За словами директора Спецтехноекспорта Владислава Бельбаса, хоча в Туреччини є власні розробки в цій сфері, але українські системи являють собою готові до використання продукти.