В Україні виготовили високоточний снаряд для артилерії

В Україні заявили про готовність випускати артилерійський снаряд "Квітник", в якому тепер не буде російських комплектуючих

Про це повідомляє ТСН

Зазначається, що лише три країни в світі мають таку унікальну технологію. Втім, від світових аналогів українська розробка простіша у використанні, дешевша та надійніша. 

Компоненти тепер встановлюються за допомогою швейцарського обладнання. Після модернізації українська розробка стала дорожча, але ціну українські зброярі не називають. 

"Збільшено дальність, безпеку, спрощено введення даних для експлуатації виробу", - пояснив директор ДП НПК "Прогрес" Олександр Матюхін. 

Крім того, раніше "Квітник" на 40% складався з російських деталей. Після модернізації характеристики снаряду значно покращилися, зокрема, була збільшена дальність, безпека, спрощено введення даних для експлуатації виробу.

"Квітник" - це осколково-фугасний боєприпас з лазерною напівактивною головкою самонаведення (типу 9Э421). Він призначений для оснащення систем ствольної артилерії калібру 152 і/або 155 мм (під стандарти НАТО). Також снаряд може потрапити в мішень на відстані до 20 кілометрів. Його цілі - танки, бронетехніка, гармати, командні пункти, навіть рухома ціль в зоні ураження, оскільки політ можна коригувати за допомогою лазера.