Книгою року за версією ВВС Україна стала "Коханці Юстиції" Андруховича

Оголошено переможців премії "Книга року ВВС-2018", представленої в партнерстві з культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР)

Про це повідомляє українська служба ВВС на своєму сайті.

Книгою року-2018 став роман Юрія Андруховича "Коханці юстиції", переможцем у номінації Дитяча книга року ВВС-2018 журі обрало книгу Сашка Дерманського "Мері", у новій номінації Книга року ВВС - Есеїстика-2018 перемогла збірка Андрія Бондаря "Церебро".

Андрухович, Бондар та Дерманський отримають 1000 фунтів стерлінгів кожен у гривневому еквіваленті (це понад 35 тис. грн).

До складу журі конкурсу Книга року ВВС-2018 входили:

Головний редактор української служби ВВС Ніна Кур'ята зазначила, що роман Андруховича про людей у неймовірно складних, часто трагічних ситуаціях.

"Ці бунтівники та ідеалісти хочуть по-своєму усправедливити недосконалий світ. Особлива принадність тексту в поєднанні історичного антуражу, навіть документальних свідчень - з містикою й легендою. Історія й сучасність нагадують про відносність істини, але й про необхідність її шукати", - зазначила вона.

А видавці книг-переможців - Meridian Czernowitz (Чернівці), А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА (Київ) та Видавництво Старого Лева (Львів)  матимуть право використовувати логотипи Книги року ВВС у своїх наступних виданнях.

У 2017 році Книгою року за версією української служби ВВС стала збірка оповідань Катерини Калитко "Земля загублених, або маленькі страшні казки", а переможцем у номінації "Дитяча книга року ВВС-2017" обрано книгу Анни Коршунової "Комп і компанія".