Прощання з професором Кудіним відбудеться 17 грудня на Байковому кладовищі

Прощання з видатним українським вченим, професором, доктором філософських наук Кудіним Вячеславом Олександровичем відбудеться 17 грудня, в понеділок, о 13.00 в церкві на Байковому кладовищі

Професор Кудін помер на 94-му році життя, внаслідок тяжкої хвороби. Він був засновником першої в Україні кафедри етики та естетики в Київському Національному університеті ім. Тараса Шевченко.

Автор першого в Україні підручника з естетики професор Кудін є також автором понад 500 наукових праць, підручників, монографій, статей, присвячених темам кіномистецтва, української та світової культури, педагогічної майстерності та ін. Міжнародний біографічний інститут (США) назвав Кудіна одним з 500 видатних вчених ХХ століття, які внесли значний вклад у розвиток людського суспільства, він є почесним професором багатьох знаних університетів світу.

Будучи учасником Другої світової війни Вячеслав Олександрович боровся за свободу і незалежність нашої Батьківщини, нагороджений багатьма орденами і медалями, а також орденом Трудового Червоного прапору. Професор Кудін - лауреат чисельних премій, серед яких - премія Спілки кінематографістів України за значний вклад в розвиток українського кіномистецтва та премія Телетріумф у номінації «За особистий внесок у розвиток українського телебачення».

Незважаючи на тяжку хворобу, до останніх хвилин свого життя Кудін працював над новими творами, виступав з лекціями, допомагав молодим вченим, будував плани на майбутнє.