Росія перекинула в окупований Крим 100 бойових літаків та підводні човни

Росія додатково передислокувала на територію окупованого Криму 100 бойових літаків нового типу, розмістила 6 підводних човнів, орієнтовно озброєних ракетними комплексами "Калібр"

Про це повідомило головне управління розвідки Міноборони України.

"Захист узбережжя кримського півострова російські окупаційні війська посилили 16 бойовими установками ракетних комплексів “Бастіон” та “Бал”, що здатні вражати цілі майже у всій акваторії", - йдеться у повідомленні.

"На території Криму на сьогодні додатково розгорнуто 100 бойових літаків нового типу – це СУ-27 та СУ-30, які здатні виконувати завдання на всю глибину Чорноморського регіону, можуть покривати територію як Кримського півострова, так і майже всю територію України", - заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі "Крим.Реалії".

Крім того, своє військове угруповання в Криму Росія посилила 6 підводними човнами нового типу, які можуть бути озброєними ракетними комплексами "Калібр" з дальністю враження наземних цілей до 1500 кілометрів.

Як зазначила прес-служба, Росія перекинула і літаки Су-27 та Су-30, які здатні діяти на всій глибині чорноморського регіону та майже всій території України.