СБУ затримала групу, яка видавала фальшиві лікарняні

Служба безпеки України затримала групу зловмисників, які здійснювали незаконне виготовлення та реалізацію документів, які видаються установами на офіційних бланках

Про це повідомила прес-служба СБУ у Facebook.

Зазначається, що послугами зловмисників скористались понад 50 тис. громадян. Зокрема, вони нелегально виготовляли листи непрацездатності, довідки захворювань та вагітності, а також інші документи лікувально-профілактичних закладів. 

Зловмисники шукали "клієнтів" через інтернет протягом 2016-2018 років. 

"Використання підроблених документів призвело до нанесення матеріальної збитків держбюджету України через незаконне відшкодування коштів з Фонду соціального страхування", - йдеться у повідомленні. 

Правоохоронці знайшли печатки СГД, кліше банківських установ та лікувально-профілактичних закладів, підроблені листи непрацездатності, підроблені документи щодо наявності у осіб трудових відносин, трудові книжки, банківські документи, що підтверджують протиправну діяльність угруповання. Крім того, у них виявили комп’ютерну та мобільну техніку із перепискою щодо організації протиправної діяльності.

"Наразі доступ до сайтів зловмисників заблоковано протиправна діяльність повністю припинена. Трьох організаторів незаконного бізнесу визнано винними у скоєнні злочину", - зазначається у повідомленні.