У Києві поліція затримала активістів С14 в Інституті серця

У Києві в Інституті серця МОЗ України по вул. Братиславській, 5а поліція затримала чотирьох активістів С14

Про це повідомив у Facebook координатор С14 Сергій Мазур.

"Зараз в Інституті серця затримані четверо громадських активістів організації С14. Вони прийшли подивитись, як Тодуров проводить тренінги для медиків, як протидіяти активістам як у ситуації з Крисіним, коли рік назад вони його у себе незаконно переховували. Шрек там розглядається у вигляді жертви", - написав Мазур.

У прес-службі поліції Києва підтвердили затримання.

"До управління поліції для надання пояснень доставили чотирьох осіб. Інцидент стався на вул. Братиславській. Близько 16:00 до чергового Деснянського управління поліції надійшло повідомлення про конфлікт у приміщенні Інституту серця Міністерства охорони здоров’я. На виклик виїхали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група районного управління. На місці події правоохоронці встановили, що конфлікт із групою невідомих виник під час зборів співробітників медичного закладу", - йдеться у повідомленні.

Начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко зазначив, що правоохоронці наразі встановлюють причини конфлікту.

"Правоохоронці спілкуються із учасниками події для встановлення причин конфлікту і забезпечують нормальну роботу закладу", - повідомив Крищенко.

Борис Тодуров -  заслужений лікар України, член-кореспондент Національної академії медичних наук України, директор Інституту серця МОЗ України.

Юрій Крисін - учасник нападу на журналіста В’ячеслава Веремія у лютому 2014 року, після якого журналіст помер. У лютому 2018 року в Інституті серця Крисіна знайшли активісти, які облили Крисіна зеленкою.