У США розслідують фінансування інавгурації Трампа, - ЗМІ

Федеральна прокуратура Манхеттена розслідує нецільове використання коштів, які були виділені Комітету з інавгурації президента Дональда Трампа

Про це повідомляє Wall Street Journal.

Організатори фонду зібрали на інавгурацію Трампа рекордні $107 мільйонів. Прокуратура підозрює, що частина комітету перераховувала гроші в обмін на політичні поступки та намагалися вплинути на рішення у Білому домі або просто отримати доступ до чиновників адміністрації Трампа.

Джерела розповіли виданню, що розслідування частково пов'язане з матеріалами, які вилучили у колишнього особистого адвоката Трампа, Майкла Коена, якого засудили на три роки за фінансові махінації.

Під час обшуків в будинку, офісі та готельному номері Коена співробітники ФБР отримали запис його розмови зі Стефанією Уїнстон Уолкофф, колишнім радником дружини президента США Меланії Трамп. Уолкофф була однією з тих, хто працював над організацією церемонії інавгурації.

У розмові з Коеном вона висловила стурбованість з приводу того, як інавгураційний комітет витрачає гроші. Коли і чому був записаний цю розмову, невідомо.

Відповідно до законодавства інавгураційний комітет розкрив публічно дані лише про п'ять найбільших спонсорів церемонії, які виділили $61 млн. Втім, звідки взялися решта коштів в Білому домі не повідомляли.