Через заворушення "жовтих жилетів" французи перестали ходити в магазини

За даними міжнародної агенції Bloomberg, у Франції кілька тижнів поспіль лідером роздрібної торгівлі є американський онлайн-магазин Amazon

Французькі журналісти видання France24 припускають, що люди не хочуть виходити на вулицю, побоюючись виступів "жовтих жилетів".

"У тижневому звіті від Bloomberg говориться про те, що фактично Amazon - є переможець роздрібної торгівлі. Малим підприємствам, супермаркетам завдають шкоди ці протести. Натомість Amazon заробляє через ці протести більше грошей ніж будь-коли, і причина в тому, що люди не хочуть залишати будинки, вони відчувають, що це небезпечно. Тому вони купують усе онлайн. І тут у Франції Amazon - лідер цієї категорії.

Насправді міністр праці Франції була у прямому ефірі радіо Франції в середу, де закликала споживачів повернутися до магазинів, адже ми збагачуємо американські платформи, такі як Amazon, і вбиваємо свій малий бізнес", - сказав журналіст Чарлі Джеймс у програмі "Світ цього тижня", яку можна побачити на телеканалі Еспресо сьогодні о 21.00.