Путін не бажає звільняти полонених, - Порошенко

Петро Порошенко заявив, що питання звільнення українських заручників залежить виключно від однієї людини – Володимира Путіна

Про це президент України заявив під час прес-конференції 16 грудня, повідомляє Еспресо.TV.

"Те, що ми вже рік не можемо звільнити жодного українського заручника з окупованих територій, не можемо звільнити жодного політв'язня із в'язниць Росії, жодного - з території незаконно анексованого Криму, полягає не втому, що президент Російської Федерації спілкується, чи не спілкується з Порошенком ",  - сказав Порошенко.

За його словами питання звільнення заручників залежить виключно від бажання Володимира Путіна.

"Питання полягає у тому, що він не бажає їх звільняти. Це залежить навіть не від його політичної волі, а від бажання – захотів звільнив, захотів – ні. Це точно ніяк не залежить від тих, хто сидить у рамках тристоронньої контактної групи, точно не залежить від церкви. Я звертався до будь-яких церковних ієрархів, з проханням втрутитися у цей процес та допомогти нам. Це точно не залежить від лідерів світу. Це залежить від однієї людини. Навіть коли ми спілкувалися, коли він мав ту, чи іншу  аргументацію, він не звільняв наших заручників", - сказав Порошенко.