"Це сміття тут не потрібне": Аброськін виступив за жорстке законодавство щодо "кримінальних авторитетів". Як у Грузії

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України затримав грузинського "злодія в законі" Георгія Лобджанідзе на прізвисько "Куцу"

Про це повідомляє Судовий репортер.

При цьому адвокати Лобджанідзе стверджують, що поліція його "незаконно утримує" і готує до примусової депортації засобами Служби безпеки України.

"Лобджанідзе відмовляється давати свідчення і не йде на контакт з представниками правоохоронних органів, основною метою яких є депортувати його з території України", - повідомляє видання.

Разом з тим, перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в Facebook повідомив, що 15 грудня в Києві затримали ще одного "злодія в законі" на прізвисько "Темо Сухумський". Його затримали на злодійський зустрічі, де "вирішували питання злочинного світу".

Зміст своєї розмови із затриманим Аброськін переповідає наступним чином:

"Кажу йому: "Відправимо на історичну батьківщину". Бачили б як він відреагував, з шаленими очами та проханням куди завгодно, але тількі не в Грузію.

Чому бояться повертатися до своєї країни, бо там дуже жорстке законодавство по відношенню до таких осіб "з зірками". Там є позиція непохитна позиція держави: поліція затримала, прокурор підтримав поліцію, а суддя відправив надовго за грати, де сам себе він й обслуговує, бо всі з такими "зірками", й прислуги не має...

Так, на сьогодні в нас поки що нема таких законів, але цих розмальованих мавп будемо саджати за грати або викидати геть з нашої країни, бо це сміття тут не потрібно".