Ми повинні повернути окупований Крим, - Епіфаній

Предстоятель єдиної Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що Україна має повернути окупований Крим і частково окупований Донбас

Про це повідомляє "Радіо Свобода". 

"Ми маємо окупований Крим, ми повинні його повернути, ми маємо частково окупований Донбас, і ми віримо, що Господь за нашими молитвами пошле нам довгоочікуваний справедливий мир", - заявив Епіфаній.

Він сказав, що буде "виважено працювати на розбудову церкви, яка буде духовною основою та опорою нашої української держави у цей нелегкий час випробувань".

"Нам потрібно довершити повноцінне єднання. Ми отримуємо томос, формуємо усі відповідні керівні органи цієї церкви. Це практично нова структура. Є багато роботи з формування. Але ми будемо це робити спокійно, мудро, виважено, тому що потрібно працювати так, щоб це об’єднувало, а не роз’єднувало", - сказав митрополит.

 Він також зазначив, що не припинить спілкування з представниками УПЦ МП.

"Коли буде томос, це буде свідченням того, що ми насправді є автокефальною незалежною церквою. Тоді ми почнемо працювати, спілкуватися, запрошувати, проявляти нашу любов і взаємоповагу", - повідомив Епіфаній.

На його думку, таким чином представники УПЦ МП поступово перейдуть в українську церкву.

"Думаю, поступово вони зрозуміють, що немає іншого виходу, як бути у цій єдиній українській церкві й спільно будувати наше майбутнє", - сказав Епіфаній.