Нацбезпека, мораторій на землю, енергетика: Парубій повідомив, що Рада розгляне до Нового року

На поточному пленарному тижня Верховна Рада розгляне питання нацбезпеки, мораторію на продаж землі, енергетичні питання та закон про приватних детективів

Про це повідомив під час погоджувальної ради голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає Еспресо.TV.

"Традиційно є пропозиція, щоб перший блок, з якого розпочнемо пленарний тиждень, це був блок питань нацбезпеки і оборони. Апарат відібрав ті питання, які мають об'єднати зал і які мають здобути підтримку в залі. Також пропонується у вівторок включити в порядок денний сесії всі питання щодо продовження мораторію на землю сільськогосподарського призначення. Для того, щоб у вівторок могли включити, в середу на комітеті розглянути і в четвер щоб ми змогли всі питання, які стосуються мораторію на землю, розглянути одним блоком", - сказав Парубій.

У вівторок планується також закон про приватну детективну діяльність, у середу - ратифікації, у четвер - 2 блока питань.

"Перший блок - це питання енергетичного комплексу. Домбровський на попередній погоджувальній раді наголошував, що цей блок сформований. Це блок із п'яти питання, які є узгоджені, були промоніторені і мають підтримку по фракціях. Після того пропонується блок аграрної політики. І пропонується, щоб у блоці поставили на початку всі питання, які стосуються мораторію на землю. Ми маємо всі питання, які стосуються цієї сфери розглянути і прийняти рішення. До Нового року це буде фактично заключне пленарне засідання Верховної Ради", - сказав Парубій.