У Карпатах оголосили штормове попередження

У високогір'ї східної частини Закарпатської області очікується значна снiголавинна небезпека

Про це повідомляє відділ гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру, який спостерігає за сніголавинною ситуацією в українських горах у Facebook.

"17-18 грудня, у зв'язку зі снігопадами, у високогір'ї східної частини Закарпатської області очікується значна снiголавинна небезпека (3 рiвень)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, українців попередили про можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. 

У високогір’ї Iвано-Франкiвської, західної та центральної частин Закарпатської областей очікується помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), а в горах Львівської області очікується низька сніголавинна небезпека (1 рівень).

За даними сніголавинних станцій, висота снігового покриву становить 54 см на сніголавинному посту "Драгобрат", на посту "Плай" 23-39 см, а на "Пожежевська" 29-47 см.

Як повідомив "Укравтодор", у Закарпатській області за добу випало до 7 см снігу а у Волинській та Львівській областях за добу випало до 12 см снігу. 

У областях, де йде сніг, виконуються роботи з розчистки доріг від снігу, здійснюється обробка доріг протиожеледними матеріалами, де є загроза виникнення ожеледиці.

На перевальних ділянках тривають опади у вигляді помірного снігу. Висота снігового покриву 10-25 см. Температура повітря -1 -4°С. Стан покриття переважно засніжений.

"Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяні в роботі 561 одиниця техніки та 943 робітники, в черговому режимі – 1056 одиниць техніки та 1425 робітників", - повідомили у "Укравтодорі".