Бекірову, який хворіє на діабет, не надають медичну допомогу, - адвокат

Затриманому в Криму кримськотатарському активісту Едему Бекірову, який хворіє на цукровий діабет, у СІЗО не надають медичну допомогу

Про це повідомив його адвокат Олексій Ладін, передають Крим.Реалії

Ладін зазначив, що із 13 грудня Бекірову не зробили жодної перев'язки ампутованої ноги, хоча, згідно з рекомендаціями лікаря, таких перев'язок йому повинні робити 2-3 рази на день. 

За словами адвоката, із 13 грудня він побачив лікаря тільки раз – у понеділок, 17 грудня. Лікар викликала його до себе, опитала й навіть не оглядала. Відповідно, вона хотіла, щоб він зняв бинт із ампутованої ноги. Але так як перев'язувального матеріалу немає – він відмовився це робити, тому що в підсумку буде відкрита рана. 

Ліків у Бекірова залишився на один день.

"Родичі передали йому чергову порцію ліків.. У нього закінчилися таблетки, які він приймає у зв'язку з цукровим діабетом, і зараз йому медсанчастина надала якийсь аналог цих таблеток, але наскільки він пояснив – це не те, що йому потрібно", – розповів Ладін.

Не дивлячись на стан здоров'я Бекірова, його помістили до загальної камери.

Як повідомлялось раніше,російські силовики затримали на в'їзді в окупований Крим жителя Новоолексіївки Херсонської області кримськотатарського активіста Едема Бекірова. А на засіданні суду йому стало погано.

У нього цукровий діабет, нещодавно він переніс інфаркт, а в січні 2018 року переніс операцію на серці. Крім того, Бекіров ходить за допомогою протезу на правій нозі нижче коліна.