Екс-радник Трампа розповів про смерть начальника ГРУ в Лівані

Колишній радник президента США Дональда Трампа на допиті в ФБР, який відбувся в 2017 році, заявив, що екс-начальник ГРУ Росії Ігор Сергун помер в 2016 році в Лівані

Службова записка з показаннями Флінна опублікована апаратом спецпрокурора Роберта Мюллера, який веде розслідування можливого російського втручання у вибори президента США.

Під час допиту Флінн згадав, що телефонував тодішньому послу Росії в США Сергію Кисляку і під час розмови висловив йому співчуття після смерті Сергуна в Лівані.

У записці зазначено, що в 2013 році Флінн побував у відрядженні в Росії, під час якої познайомився з Сергуном. Після цього вони щонайменше один раз спілкувалися один з одним за допомогою відеозв'язку, Сергун також мав прибути з візитом у відповідь до США. Однак поїздка не відбулася через те, що Сергун був внесений в санкційні списки ЄС і США в 2014 році через події на сході України і в Криму.

У Міноборони Росії спростували заяву Флінна про смерть Сергуна в 2016 році в Лівані, повідомляє Інтерфакс.

У міністерстві зазначили, що його слова - "конспірологічне марення".

У відомстві стверджують, що в січні 2016 року Сергун знаходився в Росії.

За офіційними даними Міноборони РФ, Сергун помер 3 січня 2016 року у підмосковному будинку відпочинку після обширного інфаркту.

Його наступником на посту глави ГРУ став генерал-полковник Ігор Коробов, який також помер 21 листопада 2018 року після тривалої хвороби.

У грудні 2018 начальником Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії був призначений віце-адмірал Ігор Костюков.