Медведчук подав до суду на Гопко за те, що назвала його "виродком системи, яка знищила Стуса"

Лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук подав позов проти голови парламентського комітету в закордонних справах Ганни Гопко

Про це написала Гопко в Facebook.

Приводом для позову став допис Гопко у Facebook за вересень 2018 року. У ньому вона анонсувала акцію під Генеральною прокуратурою, яка присвячена пам’яті поета Василя Стуса.

"У роковини смерті Василя Стуса ми нагадаємо про його ката, який тут, в Україні, веде бізнес, купує канали, рветься до влади. Адже Медведчук є виродком системи, що знищила Стуса, а тепер уособлює сили реваншу, щоб знищити Україну", — написала тоді Гопко.

"Кум Путіна подав на мене до суду. Справу завтра об 11.00 почне розглядати Печерський районний суд Києва (Хрестовий провулок 4). Підстава — мій пост за вересень цього року із анонсом акції під Генпрокуратурою, присвяченої вшануванню пам’яті Василя Стуса. Ми вимагали 1. не допустити реваншу пропутінських сил 2. розслідувати злочини, до яких вони причетні в Україні. Видно, Медведчука це дуже зачепило, тому він подав до суду через образу його "честі, гідності та ділової репутації", - написала Гопко.