"Контррозвідка ЛНР" готувала вибух на залізниці в Харківській області

Контррозвідка Служби безпеки України попередила диверсійний акт - вибух на залізниці в Харківській області, організований колишнім співробітником СБУ в Луганській області, який зараз є співробітником "контррозвідки ЛНР"

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Проведена спецоперація - попереджений диверсійний акт на одному з об'єктів транспортної інфраструктури Харківської області. Злочин готувався представником "ЛНР", - розповів представник департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк.

Він повідомив, що 17 грудня виконавець цього злочину - громадянин України - заклав вибуховий пристрій під однією з ділянок залізничного полотна в Харківській області і попрямував в "ЛНР", де повинен був активувати вибуховий пристрій.

Представник департаменту контррозвідки СБУ підкреслив, що вибухівка заздалегідь була замінена на муляж співробітниками української контррозвідки, тому вибух був відвернений.

Настюк повідомив, що організатор цього злочину - уродженець Саратовської області РФ, співробітник "контррозвідки ЛНР", колишній співробітник УСБУ в Луганській області.