Рада попередньо підтримала перейменування військкоматів

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку зі створенням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі військових комісаріатів"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За законопроект №9285 проголосували 238 нардепів. 

У пояснювальній записці зазначається, що проекту закону надасть можливість здійснити праве регулювання діяльності територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

"У зв’язку зі створенням нової організаційно-штатної структури військових комісаріатів пропонується внести відповідні зміни шляхом заміни назв військових комісаріатів на обласні, територіальні (місцеві) центри комплектування та соціальної підтримки до ряду законодавчих актів", - йдеться в записці. 

Проектом закону пропонується слова "військовий комісаріат" замінити словами "територіальний центр комплектування та соціальної підтримки".

"Ми вичищаємо радянський рудимент - назву військовий комісаріат і називаємо його належним "натівським" словом як у розвинутих країнах", - сказав депутат від "БПП", секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник.