СБУ викрила на хабарі охоронців "Укрзалізниці", які потурали крадіжкам вантажів

Служба безпеки України викрила на систематичному отриманні хабарів працівників Дніпровського загону воєнізованої охорони Регіональної філії "Придніпровська залізниця" АТ "Укрзалізниця"

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Facebook.

"Посадовці загону спільно з представниками місцевого криміналітету організували механізм викрадення вантажів, зокрема металу, вугілля, паливо-мастильних матеріалів з вагонів, які проходять через залізничні станції Запорізької області", - йдеться у повідомленні.

Вони вимагали від власників цих вантажів неправомірну винагороду за збереження цілісності та безперешкодне слідування товарів територією регіону. 

Чиновника затримали під час отримання останньої частини хабара в розмірі майже 150 тисяч гривень. Наразі вирішується питання про оголошення йому про підозру і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

За даними СБУ, в результаті злочинної схеми "Укрзалізниця" зазнала великих збитків, що призводило до фінансового виснаження. Правоохоронці проводять слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх учасників даної злочинної схеми.