Як в Інституті серця на прикладі "тітушки" Крисіна вчили протидіяти журналістам і активістам. Відео

У Києві в Інституті серця відбулися "навчання" для працівників на тему протидії журналістам і активістам після випадку з переховуванням у медзакладі підозрюваного у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія "тітушки" Юрія Крисіна

Відео "навчань"  виклав у Facebook волонтер Роман Сініцин.

На відео, таємно записаному активісткою, ведучі, яких Сініцин називає "кризовими менеджерами" на ім'я Вадим Арістов і Роман Параскевов, розповідають, як імітувати істерики, не пропускати журналістів і активістів, провокувати їх тощо.

"Будь-яка дискредитація їх - ваша перемога", пояснює спікер.

Під час інструктажу розбирали випадок із Крисіним, якого активісти знайшли в дитячому відділенні медзакладу та облили зеленкою.

Керівник Інституту серця Борис Тодуров також бере участь у "навчаннях".

"В ідеалі - бити не треба. Треба щоб санітарка взяла видро з водою і вилила на голову. Санітарка не витримала. І побоїв немає, і людина одразу охолонула", - каже Тодуров.

У дівчини, яка знімала захід, намагалися відібрати телефон і силоміць утримували її в приміщенні. Коли активісти викликали поліцію, правоохоронці відмовилися фіксувати дані чоловіків, які її утримували, а відео "порадили" видалити.

"Виявилося що Тодуров і Ко вчинили кримінальний злочин, незаконно позбавили волі людину. Виявилось, що поліція була в темі, теж просили видалити відео в обмін на те, що дівчину відпустять", - зазначив Сініцин.

За словами Сініцина, персонал лікарні примушували до участі у заході.

"Усіх лікарів і технічний персонал два дні зганяли оцей бездарний треш слухати. А вчора ще зганяли на "підписання зверення до Президента". Примусово. Усіх. У вихідний день. Санітарки і медсестри, деякі, добирались з різних Боярок і Васильковів, щоб послухати як "Супрун хоче зробити з них рабів" з вуст Тодурова і його наближених", - написав Сініцин.

Юрій Крисін - учасник нападу на журналіста В’ячеслава Веремія у лютому 2014 року, після якого журналіст помер. У лютому 2018 року в Інституті серця Крисіна знайшли активісти, які облили його зеленкою.

Нагадаємо, ввечері 14 грудня поліція затримала в Інституті серця активістів С14, які відзняли "нараду" на тему протидії журналістам.