ЄСПЛ вимагає від Росії довідки про стан здоров'я політв'язня Гриба

Європейський суд з прав людини вимагає від Росії довідки про стан здоров'я політв'язня Гриба, якому напередодні у суді стало зле

Про це повідомляє правозахисниця Євгенія Закревська у Facebook.

"Суд вимагає від РФ надати медичні документи щодо поточного стану здоров'я заявника, щодо лікування, яке було призначене лікарями під час утримання під вартою", - зазначила Закревська.

Росія повинна надати необхідні документи до 2 січня 2019 року.

Як повідомлялось раніше, Північно-Кавказький окружний військовий суд відклав розгляд справи обвинуваченого в підготовці теракту українського політв’язня Павла Гриба через різке погіршення його здоров'я. Батько повідомив, що у Павла сильний біль в животі, рвота, підвищена температура тіла.

  • Нагадаємо, Павло Гриб зник на території Білорусі на минулий День незалежності України - 24 серпня 2017 року. Того дня він вирушив у Гомель на побачення до дівчини, з якою познайомився у російській соцмережі "ВКонтакте". Як з'ясувалося пізніше, на той час Павло вже перебував у розшуку за ст. 205 КК Росії (терористичний акт).
  • Ігор Гриб вважає, що в такий спосіб російські спецслужби могли виманити й викрасти його сина.
  • ФСБ Росії звинуватила Павла в підготовці теракту в школі.
  • На початку червня російський держфінмоніторинг заблокував переказ коштів на рахунок незаконно утримуваного в Росії українця Павла Гриба.
  • 2 жовтня стало відомо, що Російська Федерація продовжує блокувати рахунок політв'язню Павлу Грибу, через що він не може купити ліків.
  • У заарештованого в Росії українця Павла Гриба, якого ФСБ викрала з території Білорусі, під час етапування зникли усі ліки, що передали йому родичі.