Так само ховає голову в пісок: амфібію назвали на честь Дональда Трампа

Амфібію з роду товстошкірих черв'яг, яка ховає голову в пісок, назвали на честь президента США Дональда Трампа - повна назва тварини звучить як Dermophis donaldtrumpi

 Про це повідомляється на сайті компанії EnviroBuild, яка заплатила за перейменування $ 25 тисяч. Це зробили з метою звернення уваги громадськості на зміни клімату. 

10-сантиметрове створіння Dermophis donaldtrumpi знайшли в Америці. Відзначається, що дана амфібія особливо чутлива до наслідків змін клімату і, отже, перебуває під загрозою вимирання через політику президента США.

Аукціон, на якому вибирали ім'я для дванадцяти нових видів рослин і тварин проводив фонд захисту тропічних дощових лісів Rainforest Trust. $ 182,5 тисячі, що зібрали на ньому, підуть на ініціативи щодо збереження дикої природи. Аукціон провели на честь 30-річчя фонду.

Dermophis donaldtrumpi

Співзасновник EnviroBuild Ейден Белл порівняв амфібію з американським президентом. За його словами, її очі здатні розрізняти тільки світло і темряву. Трамп же, за його словами, може бачити тільки чорне і біле, тому що називає глобальне потепління міфом, який придумали в Китаї.

Крім того, амфібія ховається під землю, де проводить більшу частину життя. Белл вважає, що тут також є схожість черв'яги з Трампом: останній, за його словами, теж часто ховає голову в пісок. Це допомагає президенту США уникати обговорення впливу людини на клімат планети, додав співзасновник EnviroBuild.