До Одеси прибув британський військовий корабель. ФОТОФАКТ

19 грудня, о 10:30 військовий корабель Королівського флоту Великобританії "Еко" HMS Echo (H87) пришвартувався біля причалу Одеського морського порту

Про це повідомив керівник проекту "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко на своїй сторінці в Facebook.

"Одесити, зустрічайте! Чекаємо ваших фото", - написав він і додав, що перший знімок вже надіслав військово-морський аташе посольства Великобританії в Україні Ден Халлет.

Відповідно фото опублікувало і видання "Думская"

За інформацією видання, корабель пробуде в Одесі кілька днів. Після завершення візиту відбудуться маневри типу PASSEX з флагманом Військово-морських сил України фрегатом "Гетьман Сагайдачний".

Раніше британське міністерство оборони заявляло, що корабель залишиться в Чорному морі "на тривалий період", однак Конвенція про режим проток (Конвенція Монтре) обмежує термін перебування військових кораблів нечорноморських держав в акваторії Чорного моря 21 цілодобово.

Можливо, після закінчення цього терміну HMS Echo змінить його HMS Enterprise.

Головне призначення HMS Echo (H87) - проведення дослідних гідрографічних чи геодезичних операцій (у тому числі в інтересах підводного флоту) та підтримка амфібійних операцій, також, можливе використання у якості корабля управління морськими операціями, для протимінного застосування (при цьому можливе збільшення екіпажу до 81 особи), пошуку та ідентифікації підводних об’єктів. 

Крім того, корабель має підвищені умови комфорту для екіпажу, який розміщений у двомісних каютах (окрім командира та його помічника, які живуть у одномісних каютах).