Ілон Маск відкрив перший швидкісний тунель під Лос-Анджелесом. Як він виглядає

Американський підприємець Ілон Маск відкрив перший швидкісний підземний тунель під Лос-Анджелесом для об'їзду заторів

Про це Маск написав у Twitter.

 Маск повідомив, що для швидкого проїзду тунелем у машин будуть зроблені висувні бічні колеса, які можуть висуватися і забиратися по необхідності. У демонстрації показаний автомобіль марки Tesla.

"Tesla в тунелі @boringcompany з колісним механізмом, що витягується і перетворює машину в рейковий потяг і назад", - написав бізнесмен.

За словами винахідника, в тунелі можна безпечно їздити на швидкості понад 150 миль/год. З такою швидкістю це відчувається як телепортація в межах міста.

Бчні колеса - неочікуване нововведення. До цього повідомлялося, що автівки пересуватимуться на автономних платформах.

Щоб дізнатися більше про тунель Маска, яким має бути глобальний проект та де такі будови планують використовувати надалі, читайте матеріал "Позбавити людство заторів: Ілон Маск відкриває перший швидкісний тунель під Лос-Анджелесом".

Як повідомляє Los Angeles Times, перша подорож через тунель тривала близько 2 хвилин. Під час тесту зіткнулися з певною проблемо – дві бетонні конструкції стіни тунелю були настільки нерівні, що здавалося, ніби їдеш ґрунтовою дорогою. Однак Маск пообіцяв, що даний тунель лише прототип і врешті він буде гладенький, як скло.

Будівництво 1,14-мильного (близько 2 км) тунелю тривало близько 18 місяців і коштувало близько 10 мільйонів доларів (без витрат на дослідження, розробку та обладнання).

Наразі компанія буде використовувати тунель виключно для досліджень, шукаючи способи зробити рух під землею більш швидкими та дешевими.